Блог

Владика Атанасије и Света Гора и Света Земља

Посљедње вече тематских разговора о Владики Атанасију, у склопу обиљежавања годишњице његовог упокојења и сјећања на његов лик и дјело, протекло је у свједочењима о његовом односу са Светом Гором и Светом Земљом.

На ову тему говорили су: Епископ браничевски Игнатије, Епископ Сава из Грузијске православне цркве, Епископ западноамерички Максим, протопрезвитер Емануил Сарис, а разговор је модерирао протопрезвитер Гајо Гајић.

Претходно најављени Архиепископ Макарије због спријечености, ипак, није могао да присуствује, па је упутио видео поруку.

Разговору су претходила видео обраћања aрхимандритa Јелисејa, игуманa манастира Симонопетра и др Христа Јанараса, професора емеритуса на катедри за филозофију Универзитета за друштвене и политичке науке Пантеон у Атини.

У име организатора, на крају тродневних разговора, обратио се Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, захваљујући се свима, који су допринијели очувању спомена, на блажене упосмене Епископа Атанасија, којем призивамо вјечну успомену. Јутрење са парастосом и Литургијом у наставку, овим поводом, биће служени у Саборном храму у Требињу, сутра на Задушнице, од 8 часова и 30 минута.

Представник Епископије ЗХиП за културу и медије,
Бранислав Рајковић, ђакон

Веб-сајт

Званични веб сајт епископа др Атанасија (Јевтића), професора емеритуса Универзитета у Београду

Уредник: др Максим (Васиљевић), епископ западноамерички

Контакт: info@westsrbdio.org

Фотографије