Блог

Твоје од твојих – Владика Атанасије у Херцеговини

У оквиру дана годишњег помена и сјећања на блаженопочившег умировљеног Епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, у галерији Културног центра Требиње  вечерас (23. фебруара 2022) је најприје отворена изложба фотографија из живота Епископа Атанасија, под називом Твоје од твојих, коју је приредио тврдошки јеромонах Теофил Петровић. Овом приликом, поред аутора изложбе, обратио се и Епископ западноамерички Максим, као и Градоначелник Града Требиња, господин Мирко Ћурић.

Непосредно по отварању поменуте изложбе, у великој позоришној сали, приређен је први, од три планирана, разговора, током којег су саговорници игумана Данила житомислићког, као модератора, били: Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, Епископ диселдорфски и немачки Григорије, Епископ славонски Јован и Игуман хиландарски Методије.

Самом разговору, током којег су исказана свједочанства и сјећања на Владику Атанасија на простору Херцеговине, претходило је поздравно обраћање Епископа захумско-херцеговачког и приморског Димитрија, уз приказивање видео записа, у којима су о Епископу Атанасију говорили Митрополит тверски и кашински Амвросије (Ермаков) и Аристотел Папаниколау, професор теологије на Универзитету Фордам.

Представник Епископије ЗХиП за културу и медије,
Бранислав Рајковић, ђакон

Веб-сајт

Званични веб сајт епископа др Атанасија (Јевтића), професора емеритуса Универзитета у Београду

Уредник: др Максим (Васиљевић), епископ западноамерички

Контакт: info@westsrbdio.org

Фотографије